Download de laatste PoPo in pdf .

 

Het is weer zomer en dat betekende dat er weer een nieuwe PoPo moest komen. Daar hebben we ons best voor gedaan en het is gelukt. De aflevering is niet al te dik deze keer; meestal hebben we vier pagina’s meer, maar dat hebben we ruimschoots gecompenseerd met kwaliteit.

Helaas hebben we een redactielid verloren. Debbie Vorachen woont niet in Mexico Stad. Dat zou geen belemmering hoeven zijn om in de redactie te zitten: dankzij internet kan alles tegenwoordig met remote control gedaan worden. Vandaag de dag is China om de hoek. Ze vond echter haar bijdrage in het afgelopen jaar te gering om in de redactie te blijven en ziet vanwege andere bezigheden daar op korte termijn geen verandering in komen. Debbie, dank voor je bijdrage tot nu toe, en altijd welkom terug! Als er andere Nederlanders hier in Mexico mee zouden willen doen met onze PoPo, dan zijn die van harte uitgenodigd. Het gaat niet alleen om schrijven. Er zijn ook andere werkzaamheden te verrichten.

In dit nummer een woordje van de voorzitter en wat indrukken van het Koningsfeest van 29 april. Dan hebben we van de ambassade een verslagje van de offciële opening van het Netherlands Business Support Office voor het midden en kleinbedrijf in Querétaro. Daarnaast iets over Nederlandse cultuurprojecten In Mexico. Dat zijn er nogal wat geweest het afgelopen jaar en het lijkt erop dat het zo doorgaat.

Dan hebben we een heel verhaal van Ruud Buitelaar over zijn deelname aan een van de zondagse fietstochten die door het bestuur van Mexico-Stad georganizeerd worden. Daarin komt een hoop geschiedenis ter sprake, vooral van de Paseo de la Reforma, die we natuurlijk allemaal op ons duimpje kennen, maar waarvan we nooit geweten hebben wat er allemaal schuil gaat achter de monumenten die je er aantreft.

Ons redactie-lid Jan-Albert Hootsen vertelt ons over zijn droevige ervaringen met de Mexicaanse gezondheidszorg nadat hij onverhoopt door een hond in z’n hand gebeten werd en daarna z’n best moest doen om de wond verzorgd te krijgen alvorens dood te bloeden. En ons redactielid Ad ten Kate brengt verslag uit van een laffe moord die de zijnen pleegden op het knuffeldier van z’n buurman in Cuernavaca dat ze voor een ratelslang hielden.

We wensen jullie weer veel leesplezier.

 

Ad, Edwin, Jan-Albert en Jorrit

all