De Nederlandse Vereniging in Mexico, opgericht in 1907, heeft tot doel Nederlanders die in Mexico wonen, bijeen te brengen en activiteiten te ondernemen om de band met Nederland warm te houden. De Vereniging staat ook open voor andere inwoners van Mexico die een affiniteit met Nederland hebben. Link: Statuten NVmexico

Om lid te worden dient men zich in te schrijven. Dat kan hier, online. Lidmaatschap is gratis. Leden worden per email op de hoogte gehouden van komende activiteiten. 

Leden die de Vereniging financieel willen ondersteunen kunnen donateur worden. Het minimumbedrag is voor 2018 vastgesteld op 500 pesos. Donateurs hebben preferentiele toegang tot activiteiten en worden uitgenodigd voor een donateursavond.

 

 Uw donatie kunt u overmaken naar rekening: 

Henricus S F van Nuland

Banamex: CLABE Interbancaria 002180065073332396

Referentie: UW NAAM

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

of contant op de komende activiteit, borrel of feest.

 

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging in Mexico bestaat uit:

Ere-Voorzitter: Zijner Majesteits Ambassadeur Mr. Drs. Margriet Leemhuis,

Leedmhuis

In 1989 bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in dienst getreden. Na een eerste plaatsing in Santiago de Chile werkte zij tijdens het Nederlands voorzitterschap in 1991 als tweede secretaris van Minister Hans van den Broek. Vervolgplaatsingen in Nederland, waaronder bureau Midden-Amerika en detachering bij de stafdirectie Cultuurbeleid van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Zij voltooide de opleiding aan de Ecole Nationale d’Administration (ENA) in Parijs in 1995 en werkte daarna bij de Nederlandse permanente vertegenwoordiging bij de OESO in Parijs.

 


 

Voorzitter: Ruud Buitelaar( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy42343 + '\' rel="alternate">'+addy_text42343+'<\/a>'; //--> )

Ruud

Mijn relatie tot Mexico gaat terug tot 1981. Ik studeerde ontwikkelingseconomie aan de VU en kreeg een stageplaats in Mexico met drie maanden veldwerk in Chihuahua. In die tijd heb ik mijn vrouw Martha in Mexico-stad leren kennen. We zijn in Amsterdam getrouwd en hebben twee zoons gekregen.

Ik heb 30 jaar gewerkt voor de Verenigde Naties, met plaatsingen in Uruguay in 1986/7, Mexico van 1993 tot 1999 en in Trinidad en Tobago van 2004 tot 2007. In de tussenliggende 19 jaren werkte ik in Chili.

Nu ben ik met pensioen en voorgoed geinstalleerd in Mexico. Dat hoop ik tenminste.

Ik zie de Nederlandse Vereniging in Mexico als een club die ons helpt om met plezier in Mexico te leven, te wonen en te werken. Door samen activiteiten te ondernemen kunnen we ons makkelijker thuis gaan voelen in Mexico en beter de band met Nederland onderhouden.

 

 


 

Vice voorzitter: Janneke de Geus 

Gues Hoi, mijn naam is Janneke de Geus. Ik ben geboren in ´s Gravenmoer (Noord Brabant). Na de middelbare school ben ik naar Groningen verhuisd om daar de studie Romaanse talen en culturen te volgen. En waarom Groningen, zo ver van huis? Omdat het de enige universiteit is die een Mexico Studie Centrum heeft en juist dát land al heel lang mijn netvlies prikkelde. Als onderdeel van m´n studie heb ik stage gelopen bij de VN en gestudeerd aan het Centro de Estudios Superiores en Antropologia Social (CIESAS) in Mexico Stad. Ik heb een geweldige tijd gehad in Mexico en bij terugkomst in Nederland was de keuze ook snel gemaakt; ik moest terug naar Mexico! En zo is het gekomen dat ik sinds 1999 in Mexico Stad woon en werk, eerst op de Ambassade, vervolgens bij Nuffic Neso (Netherlands Education Support Office) en nu als mede-eigenaar van een klein restaurant (Pitas Sâleh met o.a. heerlijke shoarma broodjes) en als freelance vertaler. Ik ben sinds oktober 2010 lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging en doe dat nog steeds met veel plezier!


 

Penningmeester & website: Eric van Nuland (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

Sinds 1997 in Mexico en 14 jaar in het bestuur. Getrouwd met Paula en een dochter Zury, van 8 jaar.

Natuurkunde gestudeerd op de HTS Eindhoven, jarenlang gewerkt als holografist. Consultant in holografie en holografische printers. Expert in glasvezel technologie en nu bezich met de ontwikkeling van 3D holografische beeldweergave met optical waveguide ribbons. Geboren in Schijndel NB en mijn hobbies zijn: koken, eten en het onderhouden van deze website.

 

 


 

 


 Bestuurslid: Aron Mulder ( )

 

 


Bestuurslid: Anne Schouten 

 

 


PoPo Redactie: Adriaan ten Kate ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Geboren in Den Haag. Oorspronkelijk wis- en natuurkundige, later een doctoraat in economie. Kwam in 1972 naar Mexico en werkte daar met onderbrekingen aan een paar universiteiten en het Ministerie van Handel en Industrie. Was betrokken bij de eerste structurele-aanpassingsleningen van de Wereld Bank aan Mexico en later bij de onderhandelingen van het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsakkoord. De laatste elf jaar van zijn actieve loopbaan, tot maart 2006, was hij chief economist van de Mexicaanse mededingingscommissie en vertegenwoordigde hij die commissie bij diverse internationale organizaties, zoals de OECD in Parijs en het International Competition Network. Hij doet niets liever dan schrijven en heeft behalve een paar boeken een groot aantal artikelen op zijn naam, voornamelijk op wetenschappelijk gebied. Daarnaast luistert hij graag naar de stilte waar maar weinig gelegenheid toe is als je net in de aanvliegroute van Benito Juarez Internationaal Airport woont. Hij is verantwoordelijk voor de eindredactie vann het verenigingsblad de PoPo.

 


Erelid: Henk Keizer 

henkie

Hi.... Mijn naam is Henk W Keizer, in de vijftiger jaren geboren en getogen in Apeldoorn. Ondertussen al weer bijna 30 jaar wonend en werkend in Mexico en sedert 1982 lid van het Bestuur van onze NL Vereniging. In het dagelijks leven run ik mijn bedrijf HWK Internacional SA de CV met o.a. representaties van FricoCampina,Nutricia, Unilac Holland en Agri-Best.

Voor de Nederlandse zakenmensen organiseer ik enkele malen per jaar de bekende Lunch van de Dutch Business Club in Mexico.

Voor de Nederlandse Vereniging doe ik veel sportieve evenementen varierend van Tennistoernooien tot WildWatervaren en van Bergbeklimmingen tot Jeu de Boulen! Logisch dus dat ik ook privé sportief bezig ben en wel met golf, marathons, tennis en bergbeklimmen. Andere interesses: muziek, lezen en reizen.

Filosofie: Het leven is een geschenk, doe er wat mee en maak er wat van!!


Erelid: Roel van Halen 

Even voorstellen: Ik ben Roelof van Halen, geboren Drent (1946 Beilen) opgregroeid in Rotterdam, met veel plezier 8 jaar in Brabant (Oudenbosch) gewoond en sinds 1986 woonachtig in Mexico Stad.

Maria Angeles is mijn (Spaanse) wederhelft sinds 1972 en onze tweeling Irina en Xavier verblijden sinds 1979 ons leven.

Eigenlijk zouden we maar een paar jaar voor mijn toenmalige werkgever Incotrans (de vroegere Holland Amerika Lijn) in Mexico blijven, maar in 1994 werd ik eigen baas door de lokale organisatie  hier over te nemen. Onder de naam Translogistic zijn we sindsdien hier actief op het gebied van vrachtvervoer tussen Mexico en de rest van de wereld.

Scheepvaart heeft al heel lang mijn interesse en in de meer dan 45 jaar dat ik op dit gebied actief ben, is er  heel veel veranderd. Wat niet veranderd is, is mijn passie voor de fiets. Natuurlijk ben ik niet meer actief als wielrenner, maar mijn wekelijkse tochten op mijn Gios Torino zijn mij heilig.


 

Website voor alle Nederlanders die in Mexico wonen. De Nederlandse Vereniging in Mexico.


 

 

Gebruiksvoorwaarden van de site

Het gebruik van deze site is onderworpen aan de hierna opgenomen algemene voorwaarden. U wordt geacht hiervan kennis te nemen. De inhoud kan steeds zonder aankondiging of kennisgeving aangepast, gewijzigd, aangevuld of verwijderd worden. Op deze website en de disclaimer is het Mexicaans recht van toepassing.

all